De eerste maand

De eerste maand is voorbij. Wat is de tijd snel gegaan, realiseer ik mij nu pas.. Eigenlijk is dit het eerste moment waarin ik even rust pak. Ik heb net 2 uur lang getraind met Alberto en zijn oom in de volle brandende zon.

De warmte is heerlijk, wij trainen behoorlijk intensief ondanks de zon. Het voelt alsof de Spaanse hitte mij fitter maakt; hoe warmer, hoe meer ik er “in” zit en ik er van geniet.

Mijn hartslag is hoog. De volgende bal komt er al aan. Ik kijk omhoog, voel gelijk het zweet aan de zijkant van mijn hoofd naar beneden komen, met de volle zon in mijn gezicht. Daarna zie ik pas de bal en ik speel een Bandeja. Met weinig moeite slaat de oom van Alberto de bal terug, nu zelfs een nog hogere en diepere lob dan daarvoor. ‘Here we go again’. Het voelt onmogelijk om een punt te scoren tijdens de eindeloze rally’s tegen een spaanse speler. Ik ga nog harder werken om een fout te forceren bij mijn tegenstander. Het wordt nog warmer en het enige waar ik aan denk is.. Padel, ik zit er helemaal in, heerlijk.

Tot nu toe heb ik alles aangepakt wat ik kon aanpakken. Sparring voor tennissers, mixed ins spelen, wedstrijden spelen, gesprekken met parkeigenaren, toernooien, trainingen en nog veel meer. Bijna alle afspraken worden bijna op dezelfde dag gemaakt. Na twee uren spelen met de Padelkings die afgelopen vrijdag bij ons op de club waren, dronken we nog twee biertjes. Daarna werd al gevraagd. “Do you want to play now, another match? There are people coming, come on”. Iedereen leeft hier veel meer in het “nu”. De Spanjaarden komen uit werk gelijk naar de club. Spelen een potje padel of tennis, drinken 1 of 2 biertjes en eten dan thuis of het gezin komt gewoon naar de club en dan eten zij daar wat. Het leeft hier, iedereen is ontspannen, geniet van de zon. Ik voel dat er een hoop mogelijkheden zijn.

Ondertussen heb ik een lekkere cappuccino gezet, slippers, korte broek, korte mouwen aangedaan en een headset opgezet. Kurt Cobain met “come as you are” van Nirvana. Ik schuif de balkondeuren open. Het is 26 graden, de lucht is blauw, de koffie is warm en ik heb zin om nieuwe ideeën te bedenken. Ik heb iets bedacht wat jullie denk ik heel leuk gaan vinden.

Tot snel!