Hoe bevalt het?

Aan de Spaanse cultuur raak je snel gewend!
Vanaf het begin voelen wij ons helemaal opgenomen in de cultuur hier. Het is ook overweldigend door alle drukte, zaken die geregeld moeten worden en nieuwe prikkels. Maar door de rustige sfeer en Spaanse vrienden die al meteen voor ons klaar stonden was de drempel heel laag. Het sociale contact is snel gelegd. Daar zijn ze vlot in. Hoge betrokkenheid ook, vooral Whatsapp en spraakberichten zijn mega populair. “Ik dacht dat je 5 april zou arriveren, waar blijven jullie? Dan kunnen we afspreken!” “Zou je hier willen werken, ik wil je graag voorstellen aan een vriend van mij”. Dat is super gaaf om zo overal binnen te komen, met open armen ontvangen te worden en mensen te leren kennen. Wij willen niets missen en pakken alles aan. Na de eerste week konden wij eindelijk 1 dagje rustig landen op onze bank. Even alles laten bezinken…


We genieten ervan om elke ochtend de balkondeur open te zetten en de dag buiten te starten en te eindigen. Dit is een belangrijke pijler geweest bij onze stap. Wij kunnen ons helemaal vinden in het Spaanse ritme en het relaxte leven hier. De ochtend aan het werk wanneer de temperatuur nog lekker is. Tussen 13:30 en 16:00 uur wordt afgeraden in de zon te zijn. Dat merken we nu al en het is pas 20 graden. Dan zijn we het liefst thuis waar het lekker koel is en houden we siësta, wat wij helemaal niet vervelend vinden! Op de padelclub wordt er soms 14:00 uur met zijn allen geluncht en wij hebben een aantal Spanjaarden in slaap zien vallen op de sofa’s in de kantine. Sas kan dat niet weerstaan en doet daar aan mee, al is het op een stoel! Echt even twee uur relaxen met z’n allen… Dat bevalt ons absoluut goed!
En dan om 17:00/18:00 uur waar in Nederland iedereen huiswaarts gaat, begint in Spanje het leven weer. En vol energie hoor, na zo’n siësta, niet verkeerd!!